Cypress

Cypress familien, eller Cupressaceae på latin, er en familie, der omfatter nogle smukke nåletræarter. Udtrykket “cypres” bruges til at betegne forskellige typer nåletræer.

Traditionelt har det normalt været italiensk cypres (Cupressus sempervirens), men fordi denne art er næsten umulig at finde i Holland og Belgien, taler vi ofte om andre arter.

Dette refererer normalt til Leyland-cypres (Cupressocyparis leylandii) eller californisk cypres (Chamaecyparis lawsonia), når det kommer til cyprestræer. I Storbritannien er Leyland-cypressen endda den bedst sælgende hækplante.

Det er nemt at gætte, hvorfor disse stedsegrønne hækplanter er så populære. De vokser hurtigt til en høj hæk og pifter haven op året rundt med deres charmerende grønne løv.

Cypreshæk: privatliv hele året rundt

Disse to arter af cypressfamilien har faktisk alt, hvad du leder efter, hvis du vil have en stedsegrøn privatlivshæk. Under ideelle forhold kan en leylandii hæk vokse op til en meter om året.

Vil du beskytte din have mod at blive overset, vil denne art hurtigt være høj nok til at tage sig af det, selvom det må siges, at den har en ret åben struktur de første år. Californien-cypressen er fra starten synstæt og det gælder også en anden populær planteslægt fra cypresfamilien:

Thujaen. Nogle Thuja-arter, såsom den vestlige arborvitae og den kæmpe arborvitae, kan ses i mange haver i det nordvestlige Europa. Disse nåletræarter klarer sig godt hver sæson, selv i vores omskiftelige vejrforhold.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Looks Blog by Crimson Themes.